16 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

În Tenerife va ancora prima navă de croazieră din această stagiune

Nava de croazieră „Mein Schiff2” va ancora în portul turistic din Santa Cruz de Tenerife, marți, la ora 9:00. În aceeași zi, la ora 19:00 își va ridica acora spre o altă destinație

Nava de croazieră Mein Shiff2 aparținând companiei TUI Cruises va face escală mâine, marți, 10 noiembrie 2020, în portul Santa Cruz de Tenerife. Este prima navă de acest tip care începe sezonul 2020-2021 după suspendarea completa a activității cauzată de criza Covid-19.

În semn de respect, Autoritatea Portuară din Santa Cruz de Tenerife va oferi o primire simbolică echipajului și căpitanului acesteia, Thomas Roth, cu un ceremonial care va avea loc pe chei, la debarcaderul sudic al portului Santa Cruz, în jurul orei 10:00. La eveniment vor participa președintele Porturilor din Tenerife – Carlos González, președintele Guvernului Insular – Pedro Martín, primarul orașului Santa Cruz de Tenerife – José Manuel Bermúdez, precum și reprezentanți ai companiei Hamilton & Cía.

Croaziera este programată să efectueze doua itinerarii exclusive în Insulele Canare, cu o durată de 7 zile. Unul va avea ca port de plecare Las Palmas de Gran Canaria și se va opri alternativ în porturile Arrecife de Lanzarote, Santa Cruz de Tenerife si San Sebastián de La Gomera, iar altul va cuprinde Puerto de Rosario, Santa Cruz de Tenerife și Santa Cruz de La Palma. Stagiunea va începe în această lună, noiembrie și va dura până în luna martie 2021, fiind dedicată în special clienților din țările vorbitoare de limbă germană.

Juan Carlos Nuñez – directorul general al Hamilton & Cia

Suntem foarte încântați de această reușită. După aproape 10 luni de pauză totală, din cauza acestei pandemii care a cuprins întreaga lume, activitatea de croazieră începe din nou cu noi” – declara plin de satisfacție, astazi, Juan Carlos Nuñez – directorul general al Hamilton & Cia.

Și directorul executiv al companiei TUI Cruises, Wybcke Meier, și-a exprimat satisfacția pentru contribuția la relansarea turismului de croazieră în Insule Canare și a mulțumit pentru cooperare tuturor autorităților competente și partenerilor locali pentru că au făcut posibil acest lucru.

Compania germană de transport maritim a asigurat că securitatea pasagerilor, a echipajului și a populației insulelor vizitate este o prioritate pentru ei, astfel încât cei aproximativ 1.000 de pasageri care vor urca la bordul navei trebuie să prezinte înainte un test negativ pentru Covid19. În plus, TUI Cruises a pus la punct un concept de sănătate și igienă împreună cu o echipă de experți medicali și și-a adaptat toate protocoalele de dinaintea și din timpul croazierei, cum ar fi teste obligatorii, controlul temperaturii, digitizarea și organizarea check-in-ului, distanța socială, capacitatea limitată dar și un plan de prevenire.

Constantin Pletosu