19 mai 2024
Români în CanareSport

Handbalistele de la Salud Tenerife câștigă detașat și ating primul obiectiv propus

Româncele noastre au avut un rol decisiv în victoria gazdelor formând structura de bază a echipei

Handbalistele de la Salud Tenerife și-au îndeplinit primul obiectivul propus pentru această stagiune, calificarea pentru barajul de promovare, luptându-se, în acest moment, pentru a prinde singurul bilet care duce în Divizia de Onoare din handbalul spaniol, eliminând sâmbătă seara, într-o arena cu public până la refuz, pe Benidorm din Alicante. De remarcat că și meciul tur, jucat la Benidorm, a fost câștigat tot de insulare cu scorul de 29 la 28.

Unul dintre atacurile spectaculoase al Angelei Cioca

Echipa antrenorului Octavio Pérez a jucat tot timpul cu o viteză în plus față de adversare. Abordând meciul cu un ritm foarte înalt și profitând de un joc foarte bun și în apărare, echipa din Tenerife a surprins Benidormul de foarte multe ori pe contraatac. Dacă în prima repriză, oaspetele au reușit să se țină aproape, în repriza a doua au fost copleșite în totalitate.

Prima repriză s-a încheiat la 19-14 după ce scorul a avut fluctuații interesante. La un moment dat tabela de marcaj indica 8-3 pentru insulare dar la doar câteva minute, fetele din Alicante au recuperat frumos ajungând la doar un gol diferenta, 12-11.

Repriza a doua a fost o dezlănțuire a handbalistelor din Tenerife scorul luând proporții încă de la început. Fetele noastre, Anda Chelaru, Angela Cioca și Alina Iclăzan, formând motorul echipei și aducând un aport decisiv la victoria de sâmbătă seara. Partida s-a încheiat în aplauzele numerosului public la scorul de 39 la 26.

Fetele de la Salud Tenerife împărțind publicului tricouri și fotografii

Foarte frumoasă coregrafia de la începutul partidei unde echipa din Tenerife a distribuit publicului, iubitor de handbal, tricouri di fotografii.

Fosta jucătoare a Științei Bacău, Anda Chelaru, într-un atac decisiv pe semicerc

El Salud Tenerife va juca barajul de promovare în categoria cea mai înaltă a handbalului spaniol, între 24 și 26 mai. Locul desfășurării meciurilor este încă de stabilit dar din câte pare, în baza rezultatelor obținute, publicul din Tenerife va fi unul norocos. Se pare că turneul final va fi organizat la Santa Cruz de Tenerife în Pabellon de Deportes de la Salud.

Vă vom ține informați!

Actualizare din 13 mai, ora 23:00

S-a decis!
Faza finală pentru promovarea în LIGA IBERDROLA de handbal feminin a Spaniei se va juca la Santa Cruz de Tenerife în perioada 24-26 mai.

Grupele si programul sunt următoarele:

Vineri 24 mai

ora 17:00 LOGROÑO SPORTING LA RIOJA contra HANDBOL SANT QUIRZ
ora 20:00 SALUD TENERIFE contra VINO DOÑA BERENGUELA BM. BOLAÑOS

Sambata 25 mai

ora 17 HANDBOL SANT QUIRZE contra VINO DOÑA BERENGUELA BM. BOLAÑOS
ora 20 SALUD TENERIFE contra LOGROÑO SPORTING LA RIOJ

Duminica 26 mai

ora 10:30 LOGROÑO SPORTING LA RIOJA contra VINO DOÑA BERENGUELA BM. BOLAÑO
ora 13:30 SALUD TENERIFE contra HANDBOL SANT QUIRZ

Sala de joc va ramâne aceeași, Pabellón Municipal de La Salud din Santa Cruz.
Primul meci va începe vineri, 24 mai, la ora 17:00

Constantin Pletosu