14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în lume

Controale la frontierele spaniole

Începând de mâine, 17 martie, guvernul spaniol a reintrodus controalele la toate punctele de trecere a frontierelor terestre.
Informațiile următoare sunt pentru cetățenii români rezidenți în Spania în contextul stării de urgență creată de epidemia Covid-19.
Actualizarea a venit de la Ambasada României la Madrid astăzi, 16.03.2020, la ora 18:00.

Începând cu 17 martie 2020, ora 00:00, guvernul spaniol a luat decizia reintroducerii controalelor la punctele de trecere a frontierelor terestre. Va fi permisă intrarea doar pentru cetățenii spanioli, rezidenții sau lucrătorii transfrontalieri, pentru transportatorii de mărfuri precum și pentru cazurile de forță majoră justificate cu documente. Aceste măsuri nu afectează ieșirea de pe teritoriul statului spaniol.

NU sunt suspendate cursele aeriene între Spania si România, însă acestea pot suferi o reducere a frecvenței. Având în vedere situația creată, unele companii aeriene pot lua decizia suspendării zborurilor. Verificați cu atenție și din timp plecare zborului dumneavoastra către destinația dorită.

Începând cu data de 15.03.2020, ora 21.00, la intrarea în România, s-a instituit procedura de auto-izolare la domiciliu la adresa declarată la intrarea în țară. Pasagerii pot fi supuși unor teste suplimentare în situația în care prezintă simptome ale infectării cu Covid-19.

Informați-vă în mod constant la www.cnscbt.ro cu privire la procedura care urmează la sosirea în România – instituirea carantinei pentru cei sosiți în România din zona roșie și intrarea în auto-izolare la domiciliu la adresa declarată la intrarea în țară pentru persoanele sosite din zona galbenă.

Dacă intenționați să reveniți în România pe cale terestră, vă rugăm să vă informați cu privire la condițiile de intrare, tranzitare si ieșire de pe teritoriul statelor pe care le veți tranzita.
Mai multe informații gasiti aici http://www.mae.ro/node/51940 și aici https://www.mae.ro/node/51938

La intrarea în România veți fi obligați să completați următoarea declarație: http://bit.ly/2waHwXK

Ultima oră!
Pare ca de mâine la amiază, toate statele din Spațiul Schengen vor închide frontierele terestre pentru 30 de zile.
Vom reveni cu amănunte!

Monica Cercan – Madrid