14 iunie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Belgia impune caratină tuturor călătorilor sosiți din Spania mai puțin celor din Tenerife

În afară de carantină, toți cei sosiți din Spania vor fi obligați și la testul PCR. Tenerife va rămâne în lista zonelor cu cod portocaliu de Covid-19, iar la întoarcerea în Belgia autoritățile recomandă și celor veniți din insula veșnicei primăveri, un test PCR.

Guvernul belgian a anunțat astăzi, miercuri, 2 septembrie, că întreg teritoriul spaniol, cu excepția insulei Tenerife, se află pe lista sa roșie de călătorie, nerecomandând, astfel, călătoriile în Spania. Pentru toți călătorii care revin din această țară va fi obligatorie carantina de 14 zile și un test PCR. Declarația a fost făcută astăzi de către ministrul de externe belgian, Didier Reynders, care a luat în considerație actualizarea listelor cu noile zone roșii. Începând cu data de 4 septembrie, ora 16:00, toată Spania va fi în zona roșie, cu excepția insulei Tenerife – a declarat acesta.

Didier Reynders – ministrul afacerilor externe a Belgiei

Belgia a interzis deja călătoriile cetățenilor săi in Spania și a solicitat carantine pentru pasagerii care au trecut prin regiuni precum Comunitatea Madrid, Țara Bascilor, Insulele Baleare, Aragon, Navarra, precum și provincia Barcelona. Lista provinciilor spaniole cu probleme s-a mărit mult în luna august, timp în care un număr tot mai mare de cazuri noi de coronavirus a fost raportat în Spania.

Constantin Pletosu