22 februarie 2024
CronicăRomâni în lume

Sergiu este numele tânărului tată care s-a urcat pe cal și s-a dus la maternitate să-și vadă băiețelul abia născut

M-am dus să-mi văd copilul și să le duc ceva de mâncare – declara tânărul tată

Sergiu Ciobotariu este tânărul care a impresionat mii de oameni pentru că a făcut orice a putut pentru a ajunge la soția lui, care abia născuse un băiețel la maternitatea din Iași. De loc din Răducăneni, o comună aflată la 40 de kilometri de Iași, Sergiu trăiește în condiții modeste împreună cu familia sa. Miercuri a aflat că soția lui a născut și că are un băiat. A vrut să îi vadă și să le ducă ceva de mâncare.

Nu am avut bani de un taxi pentru a ajunge la maternitate, așa că m-am dus la grajdi, am luat calul și m-am urcat pe el. Nu aveam o șa prin magazie pentru că nu se întâmplă des să merg călare și am încălecat așa. Ajuns la Iași, pentru prima dată m-a oprit un echipaj de la Poliția Rutieră. Le-am explicat cum stau lucrurile, le-a fost milă de mine și m-au lăsat să trec. Am mai călărit eu pe străzile Iașului și m-a oprit un alt echipaj dar de la Poliția Locală. Au râs de mine dar m-au lasat și ăștia să plec. Aproape ajuns la maternitate m-a oprit un alt echipaj, dar și ăștia au fost băieți de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am si eu o urgență – povestește Sergiu foarte vesel despre isprava lui.

De menționat că tânărul moldovean, care a impresionat multă lume prin gestul său, călărind un cal pe strazile Iașului, purta mască de protecție pe față și avea asupra sa și declarație pe proprie răspundere cum prevede legea în cazul de stare de urgență.

După vizita la spital, Sergiu și-a încălecat din nou calul și a facut cale întoarsă. Îl aștepta o zi grea de muncă. Lucrează prin sat cu ziua împreună cu calul său. În fiecare zi merg la muncă cu calul. Câștig cam 30 de lei pe zi. Când am aflat că mi-a născut nevasta, am mers imediat la Iași să le duc ceva de mâncare – a mai spus Sergiu. Tânărul trăiește în condiții modeste împreună cu familia lui iar anul trecut a început să construiască o casă de câțiva metri pătrați. A ridicat doar o parte din pereți și mai are mult de lucru. Nu are încă banii necesari să termine repede casa, dar muncește în fiecare zi pentru asta. Tot ce fac, fac pentru copii mei. Am trei acum și am nevoie de o casă mai mare. Trăim greu aici, dar nu avem ce face. Muncesc și eu cât pot – a mai spus Sergiu mândru de familia sa.

Costin Filipescu – Iași