12 iulie 2024
CronicăRomâni în Canare

Se închid o parte din plajele din estul insulei Tenerife

Ultima închisă, pentru probleme de poluare, este cea din Candelaria

Primăria din Candelaria a anunțat astăzi, luni, 6 septembrie, că va închide toate plajele din municipiu ca măsură preventivă, după ce a detectat, din nou, prezența în apă a hidrocarburilor. Originea sursei poluante este încă necunoscută. Măsura închiderii zonelor de plajă din Candelaria a fost luata de Direcția de Sănătate Publică, după ce mai multe persoane, care făceau baie în apa oceanului, au semnalat prezența a mai multor pete de petrol în apă și pe mal.

Astfel, începând de astăzi, scăldatul este interzis pe plajele din municipiu. Redeschiderea zonelor recreative va avea loc după ce serviciului de curățenie intensivă va termina lucrul iar mareea va permite ca turiștii să facă baie într-o apă curată.

De menționat ca plajele din Candelaria nu sunt singurele care au fost închise în ultimele zile, ci și Limas, din Arafo, dar și El Cabezo, din Güímar, sunt în continuare interzise pentru public din același motiv, poluarea cu hidrocarburi. În schimb, plajele Las Teresitas și Las Gaviotas au fost curățate de către echipe specializate pentru aceste operații, verificate și redeschise publicului.

Monica Cercan