22 februarie 2024
CronicăPoliticăRomâni în lume

România în carantină totală

Tot ce era până acum recomandare, devine obligatoriu.
Măsurile, în vigoare de mâine, 25 martie.

După întâlnirea de astăzi dimineață pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din cabinet, președintele Klaus Iohannis, a anunțat, că vor fi introduse noi restricții pentru cetățeni. De mâine, românii nu mai au voie să iasă din casă decât pentru urgențe, aprovizionare curentă, sau pentru a merge la serviciu. S-a mai precizat că persoanele în vârstă de peste 65 de ani nu mai au voie deloc să iasă din casă. Armata va sprijini poliția pentru a asigura respectarea măsurilor, iar în cazul persoanelor aflate în carantină sau izolare, vor fi folosite dispozitive electronice, astfel încât să poată fi controlate.

Astfel, se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români, în sensul că ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul stăm acasă.

Astazi la ora 14.00, președintele va avea o videoconferință cu managerii de spitale, premierul, ministrul de Interne, ministrul Sănătății, Ministrul Apărării Naționale și ministrul Transporturilor.

Monica Cercan – Bucuresti