12 iulie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Insulele Canare pregătite pentru a deveni destinații turistice „libere de Covid”

Printr-un protocol special pregătit de compania italiană Gruppo Alpitour și numit „Vacanțe testate Covid” turiștii pot veni deja în Tenerife și Fuerteventura începând cu 27 martie

Specialiștii celei mai importante companii de turism din Italia, Gruppo Alpitour, s-au gandit la o strategie de relansare a turismului continental în cel mai scurt timp. Astfel, turiștii care doresc ca destinații pentru vacanțe Insulele Canare, pentru început Tenerife și Fuerteventura, vor beneficia de un pachet de servicii puțin diferit de cele cu care se obișnuiseră până acum. De data aceasta Gruppo Alpitour a inclus în pachetele oferite viitorilor clienți și o serie de teste pentru depistarea virusului Covid-19 dar și o asistență medicală specială pe toată durata sejurului.

Astfel, compania italiană se va ocupa în mod special de doritorii de vacanțe în Insulele Canare care vor fi supuși unor teste PCR atâta la plecarea de pe aeroporturile din Milano Malpensa și Verona, unde va opera compania aeriană Neos, cât și la întoarcerea din vacanțe. În plus, toate hotelurile și resorturile cu care lucrează compania italiană, Jacaranda și H10 Costa Adeje Palace în Tenerife, Occidental Jandia Playa și Barcelò Castillo Beach Resort în Fuerteventura, sunt clasificate ca fiind foarte sigure iar turiștii vor beneficia de o asistență permanentă pe toată durata șederii în arhipelag.

Gestul celor de la Gruppo Alpituor este unul de relansare a industriei turismului în lume și va începe în Insulele Canare cu ideea de a se lărgi și spre alte destinații turistice cunoscute.

Constantin Pletosu