19 mai 2024
CronicăCulturăRomâni în Canare

Dinozaurii din România prezenți într-o expoziție inedită în Tenerife

Expoziția a fost catalogată drept succesul anului și este fructul colaborării a mai mult de zece țări europene printre care și România. Succesul proiectului, unic în Europa, a determinat organizatorii să prelungească prezența acestuia în Tenerife până pe 7 martie

Expoziția „Lumea dinazaurilor” este organzată încă de la începutul lunii ianuarie la Complexul Magma Arte & Congresos din Costa Adeje și poate fi numită cu ușurință un autentic Jurassic Park. Locuitorii insulei Tenerife dar și turiștii prezenți în arhipelag pot profita de această ocazie și de cei peste 4000 de metri pătrați de expoziție într-o vizită cu familiile unde se pot face imagini video și fotografii spectaculoase dintr-un spațiu parcă ireal.

Proiecțiile care au loc zilnic explică într-un mod simplu cum trăiau, cum se alimentau și cum se reproduceau dinozaurii în spațiile în care au locuit. Dotați cu un sistem robotizat, acești monștri uriași se mișcă, urlă și respiră, oferind un aspect al realității dintr-o altă lume, fenomen care îi entuziasmează foarte mult pe vizitatori.

Orarul de vizită este de luni până vineri de la ora 16:00 la ora 20:00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare, de la ora 11:00 la 14:00 și de la ora 16:00 la ora 20:00. Familiile cu copii au reduceri de preț la intrare. Copiii sub 10 ani trebuie să fie insoțiți de un adult, iar cei sub 3 ani au accesul gratuit.

Găsiți AICI site-ul oficial al expoziției pentru rezervări online!

Fiind un proiect continental expoziția „Lumea dinazaurilor” va fi una itinerantă și va poposi atât în marile orașe ale Spaniei cât și în alte orașe europene.

Constantin Pletosu