14 iunie 2024
CronicăLegislație

DGT începe supravegherea traficului cu drona în Insulele Canare

Surse din Guvern au confirmat că noul mod de supraveghere va intra în acțiune, astăzi, vineri, 2 august.

Direcția Generală a Traficului, DGT, a confirmat că începând de joi, 1 august, va începe amenda șoferilor care încalcă reglementările de circulație și siguranța rutieră și care vor fi supravegheați cu drone.

Dronele se află deja în Insulele Canare, unde am înființat un detașament pentru monitorizarea traficului care crește substanțial în arhipelag în perioada vacanțelor de vară – explică Rubén López, purtătorul de cuvânt cu presa din partea DGT.

În mod normal o dronă are o autonomie de 20 de minute dar vom încerca să creăm o continuitate printr-o coborâre rapidă a acestora și înlocuirea în puține secunde a bateriei cu una încărcată. Înălțimea la care vor zbura aparatele noastre va fi de 120 de metri dar vor ajunge și la 500 de metri în funcție de situație. De asemenea supravegherea va fi discretă fără a crea panică sau distrageri în rândul conducătorilor auto – a mai explicat Rubén López.

În prezent, DGT are 11 drone, dintre care doar trei sunt certificate de Centrul Spaniol de Metrologie (CEM) și care, începând de astăzi, vor începe vânarea șoferilor din Insulele Canare care nu respectă regulile de circulație. Restul de opt drone vor fi utilizate, în continuare, pentru reglementarea și gestionarea traficului. De asemenea, se are în vedere achiziționarea altor 20 de drone, care, odată certificate și omologate, vor fi încorporate în activitatea de supraveghere și control al traficului.

Agent în trafic

Șoferii care vor încălca legislația pe drumurile publice vor fi opriți de un agent și amendați pe loc. De asemenea, la procesul verbal întocmit vor fi atașate și fotografii cu locul și infractiunea săvârșită.

Constantin Pletosu – Tenerife