12 iulie 2024
CronicăPoliticăRomâni în Canare

De astăzi încep declarațiile pe venit

Dacă starea de alarmă o permite, campania pentru declarația pe venituri pentru anul 2019 va începe astăzi, 1 aprilie și se va încheia pe 30 iunie

Campania declarațiilor pe venituri pentru anul 2019 începe astăzi, miercuri, 1 aprilie 2020 și va dura până la 30 iunie. Având în vedere situația actuală de criză Trezoreria poate decide dacă este nevoie să prelungească termenul până la o altă dată care poate fi anunțată ulterior.

Cateva date importante pentru cei care vor face declarațiile pe venit pentru 2019

Începând cu data de 5 mai, se pot face programări pe site-ul Agenției Fiscale, prin aplicația sa specifică sau telefonic, la numerele 901 22 33 44 sau 91 553 00 71, pentru a face declarația pe venit în persoană sau prin intermediul programului Le llamamos. Acest serviciu poate fi solicitat până pe data de 29 iunie.

Începând cu data de 7 mai, Agenția Fiscală va începe să asiste contribuabilii prin telefon pentru a-i ajuta în modificarea și prezentarea propriilor declarații de venit. Acest serviciu va fi asigurat tot până pe data de 30 iunie.

Dacă situația de criză creată de coronavirus o permite, începând cu data de 13 mai se va demara asistența față în față a funcționarilor Agenției Fiscale cu persoanele care au deja o programare pentru a face declarațiile de venit pe anul trecut.

Data de 25 iunie va fi termenul limită pentru plata primei rate din declarația dumneavoastră de venit.

30 iunie va fi ultima zi în care contribuabilii își pot depune declaratiile de venit pe anul 2019.

Ultima zi pentru plata celei de a doua rate din declarația de venit pe anul trecut – în cazul în care ați împărțit-o, va fi 5 noiembrie.

Monica Cercan – Las Palmas