21 februarie 2024
ConsulatCronicăPoliticăRomâni în Canare

Consulat itinerant la Santa Cruz de Tenerife

Ultimul itinerant din acest an se va organiza doar în capitala insulei Tenerife

Consulatul General al României din Madrid va organiza în perioada 6-10 noiembrie un consulat itinerant doar la Santa Cruz de Tenerife. Faptul că s-a renunțat la vechiul sistem, când echipa consulară se deplasa câteva zile și în Gran Canaria, itinerantul din această toamnă se dorește a fi o probă de organizare pentru viitorul consulat permanent care ar trebui să ia ființă la sfarșitul acestui an, chiar în Santa Cruz de Tenerife.

Adresa unde va funcționa consulatul itinerant este Calle General Antequera, nr. 14, Santa Cruz de Tenerife și se află în zona centrală a orașului, foarte aproape de Primarie, dar și de Grădina botanică. Cei care sosesc pe Aeroportul din Nord, pot folosi autobuzul cu numărul 20, care pleacă spre Intercambiador din 30 în 30 de minute. Cei care sosesc pe Aeroportul din Sud, pot folosi autobuzul numărul 10, care face legătura rapidă cu capitala insulei, Intercambiador fiind capăt de linie. De remarcat că de la Intercambiador și până la sediul consulatului itinerant sunt aproximativ 1,7 kilometri, care se pot parcurge, lejer, în 25 de minute. Pentru cei care sosesc cu nava în Portul turistic din Santa Cruz distanța se reduce la jumătate.

ATENȚIE mare pentru cei care sosiți cu autoturismul!
Strada va fi situat consulatul este îngustă, cu sens unic și cu puține locuri de parcare. Fiind aproape de Primăria orașului va fi prezentă permanent Politia Locală, iar o parcare ilegală ar duce la amendarea celui în cauză. Recomandat ar fi să lăsați mașinile într-o parcare în afara zonei centrale, sau în parcările cu plată din apropiere. La 200 de metri se afla Parking Santa Rosalia, Parking APK2 Weyler, sau Parking Iberostar Grand Hotel Mencey

PROGRAMĂRILE se fac exclusiv online pe aplicația pusă la dispoziție de Consulatul General din Madrid și o găsiți AICI. Termenul limită pentru programări a fost stabilit 1 noiembrie. După această dată aplicația va fi dezactivată. Completați cu atenție formularul pus la dispoziție și apăsați pe butonul „trimite” care se află pe a doua pagină a aplicației. O să primiți în câteva zile răspuns prin e-mail unde vi se va cere și o serie de documente. Răspundeți acelui e-mail atașând documentele cerut de către consulat. Nu vor fi rezolvate problemele celor fără rezervare, deoarece itinerantul va lucra doar patru zile în Tenerife, iar cazurile de rezolvat vor fi numeroase.

ATENȚIE!
NU se fac programări telefonice!

În cadrul acestui consulat itinerant vor fi efectuate următoarele SERVICII CONSULARE:
✔ acte notariale (procuri, declarații, adeverințe consulare, obțineri acte extrajudiciare etc.)
✔ preluare dosare prima Carte de Identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani
✔ transcriere acte de stare civilă
✔ titluri de călătorie
✔ pașapoarte electronice