Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, capitala școlii de vară pe teme de medicină
Șapte studenți mediciniști de la Universitatea din Las Palmas prezenți zilele acestea în România
Studenți la medicină din România, Italia și Spania, învață la Sibiu utilizarea tehnologiei 3D în reconstruirea craniană, în cadrul școlii de vară cu tema, Trauma în neurochirurgie.
Evenimentul are loc în perioada 15 – 28 iulie 2019, în cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu şi a Spitalului Clinic Județean de Urgență din acelasi oraș, și este inclus în proiectul Brain IT.
Potrivit unui comunicat al organizatorilor, participanții vor avea oportunitatea de a experimenta viaţa reală a unui medic, pe întregul parcurs de diagnosticare şi tratare, vor realiza operații simulate pe cranii artificiale 3D şi vor asista la cursuri şi workshop-uri organizate de profesori şi medici de renume din România şi din străinătate.
Proiectul Brain IT a fost demarat anul acesta de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și este implementat împreună cu alte patru instituții cu profile complementare de neurochirurgie şi bioinginerie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Universitatea de Studii Niccolo Cusano din Italia şi Universitatea Las Palmas din Gran Canaria – Spania, având spijin financiar prin programul Erasmus+ Strategic Partnerships.
Sunt organizate trei școli de vară pentru studenții mediciniști care vor aborda trei tematici diferite în domeniul medical concepute și puse în parctică în directă corelație cu nevoile actuale ale societății: Trauma în neurochirurgie, Chirurgie neurovasculară și Neuro-oncologie.
Întregul proiect este coordonat de dr. Vicentiu Saceleanu, doctor în medicină și profesor în cadrul U.L.B. Sibiu preocupat de activitatea de cercetare medicală, medic S.C.J.U. Sibiu cu abilități și experiență în traumatisme cerebrale, neuro-oncologie, gliom, edem cerebral, neurologie, tumori cerebrale, imunoterapie, de dr. Mario Monzon, doctor în inginerie industrială și profesor la Universitatea din Las Palmas din Gran Canaria – Spania, cu domeniul principal de cercetare, prelucrarea polimerului, fabricarea aditivului, prelucrarea rapidă, compozite din fibre naturale și textile tehnice si de dr. Ilaria Cacciotti, doctor în inginerie și profesor în cadrul Universității Niccolo Cusano din Italia cu experiență relevantă în domeniul cercetării și abilități privind sinteza, prelucrarea și caracterizarea materialelor, în special pentru aplicații biomedicale.
Monica Cercan – Sibiu, România