29 septembrie 2023
CronicăCulturăRomâni în CanareSport

Cea de a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Zmeie din Fuerteventura și-a deschis porțile

Constantin Pletosu

Timp de o săptămână locuitorii insulei Fuerteventura dar și participanții și turiștii sosiți din toată lumea se vor bucura de spectacole oferite de zmeie, de muzică, de parade, de ateliere de creație și de mult divertisment pentru copii

Ca noutate absolută a ediției din acest an, care poartă numărul 35 și care face parte din Festivalul Vânturilor, competiția a fost mutată de pe plaja El Dormidero, unde se desfășura până acum, pe plaja Bajo Negro din apropierea Hotelului Oliva Beach.

Primăria orașului La Oliva, care este responsabilă de organizarea festivalului, urmărește prin această modificare nu numai să îmbunătățească siguranța și ușurința de abordare pentru vizitatorii și spectatorii care vin în fiecare an să se bucure de spectacolul zmeielor sosite din toată lumea, ci și să ofere servicii și facilități mai bune pentru zmeierii participanți, menținând în același timp vigilența și protecția scrupuloasă a mediului pe care le cere zona, respectând caracterul durabil al acestui festival internațional.

Acest festival s-a impus ca unul dintre marile festivaluri ale acestei zone și trebuie să îi acordăm cea mai mare importanță, având în vedere afluxul de persoane pe care îl atrage dar și impactul economic pe care îl implică„, a declarat Pilar González, primărița din La Oliva, în timpul prezentării evenimentului.

Conform organizării actuale, zona de plajă din spatele hotelului Riu Oliva Beach va servi drept esplanadă principală pentru amplasarea corturilor organizatorilor precum și pentru atelierele și activitățile paralele evenimentului. Apropierea zonei festivalului de o zonă urbană, precum se încearcă în această ediție, permite facilitarea serviciilor, generând un impact minim asupra mediului, așa cum este dorința organizatorilor acestui eveniment.

Dacă astăzi, mâine și miercuri vor avea loc doar zboruri de antrenament și acomodare cu zona, miercuri seara, la ora 20:00, va avea loc deschiderea oficială a concursului, iar joi dimineața, începând cu ora 10:00, vor avea loc primele zboruri competiționale. Cei interesați de spectacol și competiție pot găsi AICI programul complet al evenimentului!

Ceea ce a început ca un eveniment de amatori, în anul 1987, este acum recunoscut ca fiind cel mai important eveniment internațional de acest gen din Europa și unul dintre cele mai importante din lume, dacă luăm în considerare și frumusețea locurilor oferite de Parcul Natural Corralejo și de plajele din El Cotillo„, a adăugat la prezentarea evenimentului consilierul pentru turism, Celino Umpiérrez.

Succes participantilor la Ediția a 35-a a Festivalului Zmeielor din Fuerteventura!

One thought on “Cea de a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Zmeie din Fuerteventura și-a deschis porțile

Comentariile sunt închise.