29 septembrie 2023
CronicăRomâni în Canare

Continuă să ardă pădurile de pin în Tenerife

Prin efortul concertat al pompierilor, militarilor și voluntarilor de la Protecția Civilă alerta de incendiu din Tenerife ar putea cobora astăzi la nivelul unu. 38 de persoane rămân evacuate și dorm încă în afara propriilor locuințe

Incendiul din Tenerife, care a izbucnit joia trecută în nordul insulei și care afectează cinci localități: La Orotava, Los Realejos, San Juan de la Rambla, La Guancha și Icod de los Vinos, este încă activ, iar principala veste de astăzi este că se află în fază de stabilizare.

De menționat că până în acest moment au ars peste 2.700 de hectare de padure de pin într-un perimetrul de 27 de kilometri. Se lucrează la stabilizarea incendiului cu circa 130 de pompieri, militari și voluntari de la Protecția Civilă care folosesc elicoptere și avioane, zona fiind neaccesibila pentru mijloacele terestre.

Purtatorul de cuvânt de la Cabildo din Tenerife, Julio Perez, a declarat astăzi dimineață că sunt speranțe ca incendiul de pe insula Tenerife să fie complet izolat, iar drumul de la La Orotava la Portillo, TF-21, să fie redeschis traficului rutier. Rămân închise o serie de altre drumuri care duc spre Parcuil Național Teide, data redeschiderii acestora urmând a fi stabilită după ce o echipă de specialiști de la mediu se va deplasa în zona afectată.

Incertă este și situația celor 38 de persoane evacuate din zona incendiată. Acestea nu se vor putea reîntoarce la casele lor până când situația din zona afectată nu va prezenta o oarecare siguranță.

Constantin Pletosu