7 decembrie 2023
ConsulatPoliticăRomâni în Canare

Începând de mâine, 9 octombrie, vom avea Consulat Itinerant în Tenerife și Gran Canaria

Împreună cu echipa consulară va fi și atașata pe probleme de muncă și sociale de la Ambasada României din Regatul Spaniei

O echipă a Secției Consulare a Ambasadei României în Regatul Spaniei va fi prezentă începând de mâine în insulele Tenerife și Gran Canaria. În perioada 9-16 octombrie 2021, aceasta furniza servicii și asistență consulară cetățenilor români aflați în arhipelag.

Programul cu publicul va începe mâine, 9 octombrie, în Tenerife și se va desfășura pana pe 12 octombrie, la Escuela de Seguridad y Convivencia – aula 7, Calle Beneharo s/n, Las Nieves, din Adeje, iar de pe 14 octombrie până pe 16 octombrie echipa consulară va fi în Gran Canaria, la Consulatul Onorific al României în Insulele Canare, calle Alférez Quintana Suarez, nr. 18, din orașul Telde.

Echipa consulară a pus la dispozitia publicului în această perioadă un e-mail la care s-au făcut programari de către cei interesați.
Atât în Tenerife cât și în Gran Canaria vor fi efectuate urmatoarele servicii:
• acte notariale (procuri, declarații, adeverințe consulare, obțineri acte extrajudiciare etc.)
• preluare dosare prima carte de Identitate pentru minorii care au împlinit vârsta de 14 ani
• înscrieri acte stare civilă
• titluri de călătorie
• pașapoarte electronice

În contextul situației excepționale generate de pandemia de COVID 19 și date fiind restricțiile impuse de autoritățile spaniole, Consulatul Itinerant va funcționa EXCLUSIV pe baza programărilor facute în prealabil.

Atașata pe probleme de muncă și sociale, Cristina Florea, se alătură în aceste zile echipei Secției Consulare

Atașata pe probleme de muncă și sociale, Cristina Florea, se alătură echipei Secției Consulare a Ambasadei. Aceasta va avea mai multe întâlniri cu autoritățile spaniole dar și cu românii stabiliți în zona Arhipelagului Insulelor Canare. Întâlnirile Cristinei Florea cu comunitatea românească vor avea loc între 10 și 15 octombrie.

Prima întâlnire cu comunitatea românilor va avea loc duminică, 10 octombrie, în Tenerife în același sediu unde functionează și Consulatul Itinerant, la Escuela de Seguridad y Convivencia – aula 7, Calle Beneharo s/n, Las Nieves, din Adeje. Reuniunea va avea loc între orele 17:00 și 19:00 și va fi una informativă dedicată acestei comunități. Ce de-a doua întâlnire informativă dedicată comunității de români din Tenerife va avea loc marți, 12 octombrie, între orele 11:00 și 12:30 la același sediu din Adeje.

A doua etapa de lucru efectuata de atașata cu probleme de muncă și sociale din cadrul Ambasadei României de la Madrid va avea loc în Gran Canaria, marți, 13 octombrie, la sediul Consulatului Onorific al României în Insulele Canare – Calle Alférez Quintana Suarez, nr. 18, Telde, Las Palmas, între orele 16:30 și 18:30.

În cadrul acestor reuniuni se vor oferi informații utile având ocazia de a vi se răspunde direct la întrebări și de a primi îndrumări cu privire la situațiile cu care vă confruntați. Pentru a asista la aceste reuniuni nu este nevoie de o programare prealabila.

ATENȚIE!
Se vor respecta cu strictețe condițiile sanitare impuse de autoritățile spaniole, precum: distanța de siguranță, folosirea OBLIGATORIE a măștilor si plată exclusiv cu card bancar.

Constantin Pletosu