6 decembrie 2023
ConsulatCulturăPoliticăRomâni în lume

Concursul „Ambasadorii Limbii Române în Spania” a ajuns la final

Dintre cele 13 filmulețe prezentate la start de tinerii români, cinci au fost premiate

În cadrul concursului „Ambasadorii Limbii Române în Spania” dedicat Zilei Limbii Române și organizat de Ambasada României în Regatul Spaniei, copiii românilor care locuiesc în Spania au prezentat câte un filmuleț, de maxim două minute, prin care au încântat juriul cu versuri recitate cu dragoste și dor de acasă, făcând această zi specială, frumoasă, așa cum numai ei știu să o facă în fiecare an, la 31 august.

Pentru ca eforturile micilor români să fie răsplătite, Ambasada României a acordat câteva premii celor care au reușit să transmita emoții românești. La concursul de anul acesta premiile au fost oferite de Compania DIGI España și de pictorița oneșteancă Luminița Pătrățeanu.

Mai jos puteți viziona mesajele în limba română situate în fruntea clasamentului în care este descrisa România și ceea ce înseamnă pentru micii români patria mamă:
Andreea Badea, 11 ani – AICI
Ana Ruth Dascalu, 9 ani – AICI
Sebastian Alexandru Tănase, 9 ani – AICI
Maria Trofin, 9 ani – AICI
Delia și Radu Aldea, 10 și 6 ani – AICI

Ambasada României în Regatul Spaniei ține să transmită pe această cale felicitări tuturor participanților!

De remarcat ca toate video-urile prezentate în concurs pot fi vizionate AICI

Din partea Insulelor Canare au participat Elena Larisa Bidica al cărui video îl puteți viziona AICI și Marcos Losada Cazacu al cărui video poate fi vizionat AICI

Elena Larisa Bidica și Marcos Losada Cazacu din Insulele Canare

Constantin Pletosu