7 decembrie 2023
ConsulatCronicăPoliticăRomâni în Canare

Se poate călători spre România fără test PCR și fără carantină

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a eliminat Spania de pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Potrivit Hotărârii Nr. 18 din data de 19.03.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Spania a fost eliminată pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, persoanele care călătoresc din Spania spre România NU mai sunt obligate să prezinte un test PCR negativ la sosirea pe teritoriul național sau să efectueze perioada de carantină impusă de autoritățile române.

Dacă doriți să consultați documentul original al Hotărârii Nr. 18 o puteți face accesând AICI

Ce condiții de călătorie trebuie să îndeplinească cei care călătoresc spre Spania?

Se menține măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular PCR sau TMA cu rezultat negativ Covid-19 la intrarea pe teritoriul Spaniei, de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, pe cale aeriană sau maritimă. Această masură nu se aplică și celor care sosesc în Spania pe cale terestră. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol și poate fi prezentat în limba spaniolă, engleză, franceză sau germană. Copiii cu vârste mai mici de 6 ani sunt exceptați de la măsura obligativității prezentării unui test negativ Covid-19.

Pentru detalii suplimentare accesați AICI

Constantin Pletosu

One thought on “Se poate călători spre România fără test PCR și fără carantină

  • Bună seara, din Gran Canaria nu se poate zbura direct, in cazul dat este necesar un test PCR dacă pleci cu escală prin Madrid?

Comentariile sunt închise.