6 decembrie 2023
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Începând de mâine „toque de queda” pentru toată lumea din arhipelag

Noua masură a fost stabilită astăzi, joi, 11 februarie și se aplica tuturor insulelor din arhipelag indiferent de nivelul de alertă la care se află

Noile restricții se vor impune în perioada carnavalului, de pe 12 până pe 22 februarie și vor fi aplicate tuturor insuleor din arhipelag, inclusiv în Tenerife care a trecut între timp la nivelul 1 de alertă. Orarul în care cetățenii nu vor putea circula pe stradă este de la ora 22:00 până la ora 6:00. Noile măsuri vor intra în vigoare vineri de la ora 00:00.

În această perioadă Guvernul Insular a impus ca întâlnirile sociale pentru insulele aflate la nivelurile de alertă 1 și 2 să nu depășească șase persoane, cu excepția coabitanților, în timp ce pentru insulele aflate la nivelul 3 de alertă, sunt acceptate până la patru persoane, pentru nivelul 4, doar două persoane dar în spații deschise sau pe terase.

În industria hotelieră, pe insulele care se află la nivelul 1 și 2 de alertă, va putea fi oferită masa oaspeților în sălile interioare ale restaurantelor cu maximum șase persoane la o masă, patru pentru cele care se află la nivelul 3, și doar doi la o masa pentru nivelul 4. Consumul la bar, în picioare, este interzis pe toate insulele.

Care sunt nivelurile de alertă actuale în arhipelag?

Lanzarote rămâne la nivelul de alertă 4, Gran Canaria, la nivelul 3, Fuerteventura și El Hierro, la nivelul 2 și Tenerife, La Palma și La Gomera la nivelul 1.

Pe toată peroada restricțiilor capacitatea transportului în comun va fi de doar 50% în întregul arhipelag iar festivalurile și sărbătorile populare vor fi interzise.

În plus, Guvernul Insular a cerut tuturor municipalităților să înăsprească toate controalele pentru a evita petrecerile clandestine.

Constantin Pletosu