29 septembrie 2023
CronicăPolitică

Începând de sâmbătă nemții pot veni din nou în Insulele Canare

Decizia germanilor vine chiar la începutul sezonului de iarnă, cel mai important pentru economia din arhipelag, lăsând Spania încă în zona de risc

Știrea a fost dată în această seară, miercuri, 21 octombrie, de președintele Insulelor Canare – Ángel Víctor Torres și vine ca o gură de oxigen pentru sectorul turistic al arhipelagului chiar în momentul când ar trebui să înceapă cel mai important sezon al anului, cel al iernii. De menționat că Germania este al doilea cel mai mare client al Insulelor Canare, după Regatul Unit.

Institutul german Robert Roch este cel care indică pentru locuitorii Germaniei zonele de risc din lume pentru Covid, de unde nemții, care se întroc în Germania, trebuie să prezinte un test PCR negativ sau să fie supuși unei carantine. Începând de sâmbătă, 24 octombrie, călătorii care se întorc în Germania din Insulele Canare nu vor mai fi supuși unor astfel de restricții, arhipelagul fiind considerat o zona sigură.

Pentru săptămâna viitoare companiile aeriene Condor, TUI, Ryanair, Easyjet și Lufthansafuelos au programat 70 de zboruri din Germania către Insulele Canare cu un total de aproximativ 13.000 de calatori.

Și Regatul Unit ridică restricțiile pentru Insulele Canare

Hugh Elliott, Ambasadorul britanic în Spania, a confirmat că ridicarea restricțiilor, impuse arhipelagului în perioada pandemică, va intra în vigoare în zorii zilei de duminică, 25 octombrie. Într-o declarație facută presei britanice, Elliott a explicat că această decizie a fost adoptată după „munca titanică dusă de autoritățile din Insulele Canare în a reduce răspândirea virusului în insule”.

Insulele Canare sunt cea mai populară destinație turistică din Spania pentru britanici, iar sezonul de iarnă este foarte important pentru economia din arhipelag” – mai subliniază ambasadorul. Arhipelagul a fost înscris pe lista neagră a Regatului Unit la sfârșitul lunii iulie, după o creștere vertiginoasa a curbei de contagiune.

De menționat că din cei 13 milioane de turiști străini care au vizitat Insulele Canare în 2019, mai mult de jumătate provin din cele două țări: 4,87 milioane din Regatul Unit și 2,51 milioane din Germania.

Constantin Pletosu