6 decembrie 2023
CronicăPoliticăRomâni în Canare

Germania declară Insulele Canare zonă cu risc coronavirus

Dacă nu se schimbă nimic, de la 1 octombrie, turiștii germani care se întorc din Insulele Canare vor trebui să intre în carantină!

Din cauza numărului mare de cazuri pozitive din ultima perioadă, Ministerele Federale de Interne, de Sănătate și de Externe ale Germaniei au declarat Insulele Canare zonă cu risc ridicat pentru coronavirus. Alarma a fost dată după publicarea listelor cu zone cu risc ridicat actualizate astăzi. În momentul de față se așteptă ca Ministerul de Externe al Germaniei să emită o avertizare de călătorie pe această bază.

Criteriul principal pentru clasificarea germană ca zonă de risc este ca în țările sau regiunile unde merg turiștii germani să nu existe în ultimele șapte zile mai mult de 50 de persoane nou infectate la 100.000 de locuitori. În Insulele Canare s-a ajuns deja la 95,71. Arhipelagul de pe coasta de vest a Africii era ultima regiune din Spania care nu fusese considerată o zonă de risc.

Ministerul Federal de Externe a avertizat turistii germani asupra pericolului iminent din Spania, inclusiv Insulele Baleare, încă de la mijlocul lunii august. Noua clasificare este o lovitură dură pentru economia spaniolă. Sezonul a fost catastrofal pentru industria turismului din Spania, care în timpuri normale contribuie cu peste douăsprezece procente la produsul intern brut (PIB) și oferă de lucru pentru aproximativ 2,5 milioane de persoane.

În Insulele Canare, turismul reprezintă aproximativ 35% din PIB – nici o altă regiune din Spania nu este atât de dependentă de activitatea din turism. În 2019, insulele de pe coasta Marocului au fost vizitate de aproximativ 2,7 milioane de turiști sosiți din Germania. Aceasta cifra îi situează pe turiștii germani pe locul doi după britanici care au avut o prezență de peste cinci milioane.

Constantin Pletosu