6 decembrie 2023
CronicăCulturăPoliticăRomâni în Canare

Când și cum vor începe școlile în Insulele Canare?

Există loc pentru oricare dintre decizii, care va fi valabilă pentru toate insulele. În funcție de evoluția pandemiei, decizia finală va fi luată pe 10 septembrie. Sperăm să fie o decizie mai bună decât una luată astăzi – a declarat, Ángel Víctor Torres, președintele Guvernului Insulelor Canare.

Într-o conferință de presă susținută astăzi de președintele Guvernului Insulelor Canare – Ángel Víctor Torres, a explicat că abia 10 septembrie va fi ziua când se va întâlni cu Executivul Insular pentru a decide dacă școala în arhipelag începe în mod normal, pe 15 septembrie, sau dacă, dimpotrivă, trebuiesc luate decizii pentru restricții mai mari în toate insulele sau doar în unele. Dacă anul școlar va începe pe 15 septembrie, se va face cu maximă precauție și cu măsuri de siguranță sporite – a declarat Torres!

Ángel Víctor Torres, președintele Guvernului Insulelor Canare

Tot el a mai precizat că este prematur să se vorbească deja despre ce va fi peste 16 zile. Decizia finală depinde foarte mult de situația pandemică din insule și dacă numărul de contagiați va fi în scădere.

Anul școlar nu va putea începe nici în școlile private înainte de 15 septembrie. Decizia Guvenului Insulelor Canare va fi importantă și pentru acest sector

Președintele Insulelor Canare a precizat că anul școlar nu poate începe la niciun nivel educațional nici chiar în centrele private înainte de 15 septembrie și a subliniat că ceea ce se va întâmpla pe 15 septembrie va fi decis cu doar 5 zile înainte.

„Trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus”

Președintele a fost foarte clar în declarații și a spus că în acest moment nu se exclude nimic! Se va ține cont de numărul de persoane infectate pentru a nu suprapopula spitalele. Trebuie sa ne obișnuim să trăim cu acest virus până când, probabil, va sosi un vaccin – a încheiat, Ángel Víctor Torrespreședintele Guvernului Insulelor Canare.

Constantin Pletosu