6 decembrie 2023
ConsulatCronicăRomâni în Canare

România își repatriază turiștii din Insulele Canare

Zborul de mâine a fost posibil în urma unei colaborări fructuase între Ambasada României în Regatul Spaniei, Ministerul de Externe și Ministerul Transporturilor din România.

Cursa de repatriere a turiștilor români rămași în Insulele Canare, București – Tenerife, va fi efectuată mâine, 19 martie, de compania românească Blue Air și va decola din Tenerife la ora 15:00, ora Insulelor Canare.

Se face un apel pe această cale la cetățenii români din Insulele Canare ale căror zboruri de întoarcere în România au fost anulate și care până în prezent nu au luat legătura cu Ambasada, să procedeze la achiziționarea în regim de urgență a biletelor de avion cu destinația Bucuresti.

Biletele pentru acest zbor special pot fi achiziționate aici:
https://www.blueairweb.com/es/es/Reservar-un-vuelo/

Ambasada României în Regatul Spaniei s-a aflat și se află în toată această perioadă în legătură permanentă cu cei care au semnalat situația de necesitate la contactele de urgență ale misiunii:

Se reamintește că, în afara acestei curse aeriene speciale, spațiul aerian rămâne închis, conform măsurilor adoptate de autoritățile române, nefiind posibilă operarea altor curse directe pentru România. De asemenea, semnalăm că măsuri restrictive suplimentare pot fi adoptate și de autoritățile spaniole, pe fondul situației de criză sanitare create.

Constantin Pletosu – Tenerife