6 decembrie 2023
Politică

Tenerife – weekend cu probleme de trafic

Importante vizite de stat determină închiderea autostrăzii TF1, în zona sud, pe mai multe sectoare.

Traficul rutier din acest weekend va fi modificat de două evenimente importante, total diferite, care vor determina închiderea a numeroase străzi pe Insula Tenerife.

Pe de o parte, vizita președintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, determină închiderea unei mari părți a traficului în sudul insulei începând de astăzi, vineri, 15 noiembrie, până duminică după amiază.

Președintele chinez, Xi Jinping, se întoarce din Brazilia și sosește în Tenerife, astăzi, la ora 19:30, însoțit de soția sa, Peng Liyuan, pentru a se bucura de câteva zile de odihnă. Cuplul prezidențial și-a programat să locuiască în aceaste zile într-un hotel de lux din municipiul Guía de Isora, iar mâine dorește să viziteze Parcul Național Teide.

Președintele chinez, Xi Jinping și soția sa, Peng Liyuan

Președintele Xi va fi așteptat la aterizare de către președintele Guvernului Insulelor Canare – Ángel Víctor Torres. Întâlnirea va avea loc pe Aeroportul Tenerife de Sud, înainte ca liderul chinez să se îndrepte spre hotelul de cinci stele, Ritz Carlton Abama.

Astfel, cetățenii care vor încerca să circule astăzi, vineri, 15 noiembrie 2019, între Aeroportul Tenerife Sud și Adeje, să găsească traficul bolcat după ora 19:30.

TF1 în Tenerife Sud

Mâine la prânz președintele asiatic va vizita Teidele. Decizia de a cunoaște mai bine acest parc este un capriciu a lui Jinping, care răspunde unei tradiții a președinților Chinei. Fostul președinte, Hu Jintao, a vizitat Teidele în 2012, iar Jiang Zemin în anii 2001 și 2003. Președintele Cabildo de Tenerife – Pedro Martín, îl va întâlni pe Xi Jinping pe munte.

Parcul Național Teide

Deci, mâine, sâmbătă, 16 noiembrie, cei care doresc să viziteze Parcul Național Teide, vor întâlni restricții și drumuri închise de la ora 10:00 la ora 17:00 între zonele Vilaflor și Chio.

Tot în zona sudică a insulei, dar duminică, de la ora 18:50, traficul va fi blocat între Armeñime și Aeroportul Reina Sofia, moment când președintele chinez se va deplasa spre aeroport pentru a părăsi insula.

În Tenerife va ajunge și președintele Federației Ruse – Vladimir Putin, care va face o escală la întorcerea sa de la întâlnirea BRICS din Brazilia. Acesta nu va avea întâlniri oficiale în Insulele Canare.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse

Pe de altă parte, organizarea Raliului Insulei Tenerife aduce cu sine închiderea mai multor drumuri în partea de nord a insulei, mai precis în capitala, Santa Cruz.

Pentru ziua de duminică, 17 noiembrie, modificările de trafic în nordul insulei, cauzate de organizarea raliului, se vor concentra pe TF-111, în special în secțiunea dintre Barrio Nuevo și Los Campitos.

Pentru a garanta siguranța participanților dar și a cetățenilor în general, va fi, de asemenea, necesară închiderea accesului dinspre Ifara către zona amintită. Toate modificările de trafic vor fi reglementate de agenții Poliției Locale din Santa Cruz.

În ceea ce privește modificările care vor avea loc mâine, sâmbătă, 16 noiembrie, în Santa Cruz, a fost autorizată o închidere a traficului pe așa-numitul drum de suprafață, pe direcția sud la ieșirea din oraș, circulația fiind deschisă prin tunelul Vía Litoral.

Constantin Pletosu – Tenerife