6 decembrie 2023
Consulat

Consulatul României de la Madrid

Având în vedere aprobarea Bugetului României pe anul 2019 cu mare întarziere, Consulatul României de la Madrid nu a stabilit încă o dată exactă în vederea deplasării Consulatului Itinerant în Insulele Canare.

Pentru cei cu urgențe, atașăm câteva date de contact importante:

Telefon call-center: +34 917344004 

Acest număr este conectat direct la call-center-ul consular care funcționează la București, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Informaţii telefonice pot fi obţinute non-stop de la operatorii Centrului de Contact si Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, inclusiv in timpul week-end-ului.

Telefon de urgență+34 649656032

Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La aceast număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

E-mail call-centercontact@informatiiconsulare.ro

În cererea de informații vă rugăm să precizați orașul și provincia de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

Site-web call-centerhttp://www.informatiiconsulare.ro

Alte informații utile

Program de lucru:

Acte notariale, certificate stare civilă (naștere, căsătorie, deces), adeverințe, titluri de călătorie, pașapoarte, informații consulare

  • luni-joi: 9:00 – 17:00
  • vinerea: 9:00 – 16:00

Toate serviciile consulare se solicită cu programare prealabilă, fie pe site-ul www.econsulat.ro fie pe adresa de e-mail: madrid.programari@mae.ro

Eliberarea pașapoartelor se face de luni până joi, între orele 9.00-16.30 sau vinerea, între orele 9.00-15.30

Informațiile consulare sunt disponibile fie la secțiunea Servicii consularefie pe avizierele situate la poarta Secției Consulare. De asemenea, informațiile consulare pot fi obținute: 

Vă reamintim că, din cauza numeroaselor solicitări telefonice ale cetățenilor români și străini, nu este posibilă preluarea tuturor apelurilor. De aceea, vă rugăm să folosiți și celelalte mijloacele de comunicare (în special e-mail-ul) pentru contactarea Consulatului sau obținerea informațiilor consulare. Pentru o comunicare optimă, vă recomandăm ca în mesajul pe care il transmiteți să indicați un număr de telefon la care să puteți fi contactat pentru eventuale clarificări suplimentare referitoare la situația dumneavoastră.

Pentru a verifica dacă pașaportul dumneavoastră a sosit la Secția Consulară, accesați http://madrid.mae.ro/cauta-pasaport și introduceți codul numeric personal (CNP) și prima literă a numelui de familie (apellido).
În cazul în care este vorba despre pașaportul copilului dumneavoastră, va trebui să introduceți codul numeric personal al copilului și prima literă a numelui său de familie.

Cum puteți ajunge:

  • RENFE („Cercanias”):   Liniile C2 și C7 – stația Vallecas
  • Metrou:     Linia 1, stațiile Miguel Hernández și Sierra de Guadalupe
  • Autobuz:   Liniile 54, 58, 103, 142, 143, stația nr. 4681 (stația de autobuz chiar din fața edificiului Consulatului)
  • Autoturism: Autostrada urbană M 40, ieșirea 16.

Telefon de urgență : doar în cazuri de deces sau accidente rutiere +34 649656032